Британія не змушуватиме Україну відмовитися від частини її територій - Шеппс

16:41 14 травня 2024 р.

Фото до новини

Міністр оборони Великої Британії Грант Шеппс заявив у вівторок, що Лондон не тиснутиме на Україну щодо відмови від частини її територій та підписання «мирної угоди» з Росією.

 Про це повідомляє Politico з посиланням на Times Radio, пише DailyLviv.com.

Заява очільника британського оборонного відомства стосувалася матеріалу видання Sunday Times, в якому йшлося про те, що міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон під час зустрічі з колишнім президентом США Дональдом Трампом нібито обговорили ідею укладення угоди між Росією та Україною, а також що Кемерон переконував американського політика підтримати надання подальшої військової допомоги Україні на тлі опору республіканців.

«Немає жодного сенсу в тому, щоб Британія намагалася переконати Україну, силою або в інший спосіб, погодитися на відмову від частини своєї території. Це справа виключно України», – сказав Шеппс.

Читайте також: Британія та Україна розпочали переговори про 100-річне партнерство

Міністр наголосив, що надання Британією військової допомоги та моральної оцінки, «коли автократ здійснює вторгнення у сусідню демократичну країну» є правильним, і назвав таке вторгнення неприйнятним.

«Ми маємо повністю підтримати їх (Україну – ред.), щоб вигнати Росію з усієї їхньої території», – зазначив Шеппс.

Водночас прем’єр-міністр Сполученого Королівства Ріші Сунак на запитання щодо статті Sunday Times відповів, що не бачив цього матеріалу, додавши, що Британія завжди лідирує, коли мова йде про Україну.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів