7000 доларів брали у Львові за місце другого водія

18:58 1 травня 2024 р.

Фото до новини

30 квітня оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області спільно зі слідчими слідчого управління ГУНП у Львівській області викрили одного з фігурантів під час отримання коштів.

Про це інформує департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, пише DailyLviv.com.

Чоловіків призовного віку влаштовували на підприємства, що здійснюють міжнародні вантажні перевезення, та вносили їх дані до інформаційної бази. Такі дії надавали ухилянтам підстави безперешкодно перетнути кордон. 

До функціонування злочинної схеми перетину кордону чоловіками призовного віку причетна мешканка Львова. Вона за грошову винагороду «організовувала» підстави для виїзду за кордон. Охочих оформляли як других водіїв до підприємств, що здійснюють міжнародні вантажні перевезення. Надалі відомості вносили до інформаційної бази. Вартість такої послуги становила 7000 доларів з людини.

30 квітня оперативники управління стратегічних розслідувань у Львівській області спільно зі слідчими слідчого управління  ГУНП у Львівській області викрили одного з фігурантів під час отримання коштів. Він затриманий у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. 

За клопотанням Львівської обласної прокуратури суд обрав підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою і з правом внесення понад 242 000 гривень застави. Проводяться заходи для оголошення підозри другому учаснику злочинної схеми. 

За незаконне переправлення осіб через державний кордон України загрожує позбавлення волі на строк від семи до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів