У ЄС продажі електромобілів зростали втричі швидше, ніж встановлення зарядних станцій

21:48 30 квітня 2024 р.

Фото до новини

Що буде до 2030 року.

Про це повідомляє Укравтопром, пише DailyLviv.com.

Новий звіт Європейської асоціації виробників автомобілів (ACEA) показує тривожний розрив між поточною наявністю громадських зарядних точок для електромобілів у ЄС і тим, що насправді потрібно для досягнення цілей щодо скорочення викидів CO2. За звітом ACEA з 2017 по 2023 рік продажі електромобілів у ЄС зростали втричі швидше, ніж встановлення зарядних станцій.

Читайте такожНайбільше вживаних електромобілів зареєстрували на Львівщині

Минулого року в ЄС було встановлено більше 150 тис. громадських зарядних станцій (у середньому менше 3 тис. на тиждень), загальна кількість яких перевищила 630 тис. Але, за планами Європейської комісії, до 2030 року в ЄС має бути встановлено 3,5 млн зарядних станцій. Досягнення цієї цілі означатиме відкриття близько 410 тис. громадських зарядних точок на рік (або майже 8 тис. на тиждень). Проте, за оцінками ACEA, до 2030 року знадобиться 8,8 млн зарядних пристроїв. Щоб досягти цього, потрібно встановлювати 1,2 млн зарядних пристроїв на рік (або понад 22 тис. на тиждень) – у 8 разів більше, ніж останній річний рівень встановлення. 

На думку європейських автовиробників, Єврокомісія недооцінює кількість транспортних засобів на дорогах ЄС, яким знадобиться зарядний пристрій до 2030 року: їхня оцінка становить 30 млн од., проти 65 млн авто за розрахунками ACEA. Цифри ACEA включають електричні фургони, які в основному заряджаються за допомогою тієї ж інфраструктури, що й легкові електромобілі, а також плагін-гібридні транспортні засоби, тоді як Єврокомісія  враховує лише акумуляторні електромобілі.

Читайте такожУ Львові буде ще 7 зарядних станцій для електромобілів. Адреси

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів